Dink cinayeti davasının 21. duruşma haftası başladı

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı dava devam ediyor. Bugün (14 Mayıs 2018) yeniden görülmeye başlanan celse, 15 ve 17-18 Mayıs tarihlerinde Çağlayan Adliyesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair kamu görevlilerinin yargılandığı dava sürüyor. Davanın 72. duruşmasında dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Dink ailesi avukatlarının sorularını cevaplayacak.

Bugün duruşma öncesi saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nin C kapısı önünde toplanan Hrant’ın Arkadaşları basın açıklaması yaptı. Bülent Aydın’ın okuduğu basın açıklaması şu şekilde:

“Davamıza sahip çıkmak için bir kez daha adalet nöbetindeyiz.  Bundan 1 yıl önce 10 Mayıs 2017’de eklenen dosyada yer alan jandarmaların çoğunlukta olduğu grubun sorgusu devam ediyor. Dönemin İstanbul jandarma istihbarat görevlilerine Hrant Dink ailesi avukatları sorularını yöneltecek. Bu dava bundan 11 yıl önce 20 Nisan 2007’de 20 sanıkla başlamıştı. 11 yıl geçti. Halen 9’u tutuklu, 10 firari, 85 sanıkla devam ediyor."

“Hrant Dink’in gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana ve bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklardan sorulana kadar biz bu davanın takipçisiyiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez..”