Kavala için yedi isimden açıklama: Bu muamele vicdanları yaralıyor

Türkiye'de çeşitli dönemlerde Adalet Bakanlığı, Baro Başkanlığı, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, Rektörlük gibi görevler yürütmüş isimlerin de aralarında bulunduğu yedi kişi Silivri Cezaevi'ndeki tutukluluğu 200 güne ulaşan Osman Kavala ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eski Adalet Bakanı Aysel Çelikel, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörleri Ayşe Soysal ve Üstün Ergüder, İstanbul Barosu eski başkanları Turgut Kazan ve Yücel Sayman ile eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in imzaladığı metinde  'Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır.' dendi. Metnin tamamı şöyle:

"Ülkemizde geçmişte kamusal sorumluluk taşımış ama en çok da iyi vatandaşlar olmayı önemseyen bizler, bu ülkenin haklarından yararlanma ayrıcalığıyla, ülkenin sorumluluğunu alma zorunluluğunun birbirinden ayrılamayacağına yürekten inanıyoruz. Ülkenin sorumluluğunu almanın birçok gereğinden bir tanesinin haksızlıklara dikkat çekmek ve doğrulara, gerçeklere şahitlik etmek olduğuna da inanıyoruz. 
Bizlerin bir diğer ortak noktası Osman Kavala’yı uzun yıllardır tanıyor olmamız. Bizler Osman Kavala’nın saygın, mütevazi ve demokrat kişiliğinin ve yaşamının şahidiyiz.
Bizim böyle bildiğimiz Osman Kavala altı aydır cezaevinde. Bir insanı bu kadar uzun süre özgürlüğünden mahrum bırakmak için çok güçlü delillere sahip olmak gerekir. Lakin ortada bir iddianame bulunmamakta. Saygın bir kişiye yapılan bu muamele bizlerin ve toplumun vicdanını yaralamaktadır. Bir toplumun üyeleri her konuda hemfikir olmak zorunda değildir ama birbirlerinin vicdanından ve adalet mekanizmalarından umutlarını kesmeye itilmemelidir.
Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır."

Kategoriler

Genel Güncel