Ermenistan’da Elton John rüzgarı

Pop müziğin efsanevi isimlerinden Elton John, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın daveti üzerine eşi David Furnish ile birlikte Yerevan’a geldi. Starkey İşitme Vakfı'nın başlattığı bir yardım misyonunu gerçekleştirmek için tasarlanan gezi hayli renkli geçti.

ALİN OZİNİAN/YEREVAN

27 Mayıs’ta Ermenistan'ın başkenti Yerevan’a gelen ünlü şarkıcı ve eşi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ve First Lady Nune'ın eşliğinde bir ‘Yerevan My Love’ Vakfı (Aşkım Yerevan) tasarımı olan Hayk ve Elza Titizian Çocuk Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Starkey İşitme Vakfı, Ermenistan ve Karabağ’ın farklı bölgelerinden gelen 2500 duyma sorunu yaşayan çocuğa, duyma cihazı hediye etti. 

Ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Elton John, Ermenistan'ın “bir değişim tsunamisi” içinden geçtiğini, hissedilen bu değişimin bir parçası olmaktan ve yardım etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Ünlü şarkıcı, Mayıs ayı başlarında bir kitlesel protesto dalgasıyla iktidara gelen yeni Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ülkede “iyilik ile değişecek şeylerin simgesi” olduğunu söyledi. Elton John, Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın aileleri ile yemek yedikten sonra gazetecilere AIDS testi için güvenli  laboratuvar kurulmasının yanı sıra, LGBT üyesi olup hastalıklardan dolayı damgalanan insanların mücadeleleri için de yardıma hazır olduğunu söyledi.

Bu açıklamalardan sonra John’a kimi muhafazakar Ermeni çevrelerden tepkiler geldi. Bazı sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın “bu tip” insanlarla aynı karede olması eleştirilirken, büyük çoğunluk John’un ziyaretini sevinçle karşıladılar.

İngiliz-Ermeni işadamı ve girişimci Vatche Manoukian ile dostane ilişkileri olduğu bilinen ünlü müzisyen, “İngiltere'de ve Amerika'da çok sayıda Ermeni arkadaşımız var. Ermenistan hakkında her zaman konuşurlar, yeni bir ülke olarak ne sorunları var hep konuşulur, sonuçta sadece 25 yıldır bağımsız. Her zaman buraya gelmek istedik ve bu yüzden buradayız, yeni ülkenin kaydettiği ilerlemeyi görmek için buradayız. Değişim rüzgarı burada, havada, bunu hissetmemek mümkün değil. Bence her şey çok ama çok olumlu, burada olmaktan ve bu ülkenin canlılığını hissetmekten çok mutluyum” dedi.

Şubat 2017'de Elton John ve eşi David Furnish, Oscar Ödülleri sırasında West Hollywood Park'ta Ermeni Soykırımı’nı anlatan  “The Promise” filmini tanıtmışlardı.

 

Kategoriler

Genel Güncel Ermenistan