‘Dönüp Baktığımda’ çıktı

Agos gazetesi yazarı Nazar Büyüm’ün Nisan 2014-Aralık 2015 arasında Agos’ta kaleme aldığı köşe yazıları kitap haline geldi.

 Agos Yayınları etiketiyle çıkan kitap,  ‘Dönüp Baktığımda’ başlığını taşıyor.   Kültür dünyamızın önemli isimlerinden Nazar Büyüm’ün hayatına dönüp baktığı bu yazılar, bir yandan kendisinin 1960’ların başlarından itibaren merkez noktalarında yer aldığı kültür, sanat, edebiyat ve yayıncılık dünyasından eşi bulunmaz tanıklıklar, portreler, galeriler sunuyor,  bir yandan da Kayseri-Develi’de başlayan, İstanbul’da süren bu hayatın bir Ermeni gencinde, bir Ermeni ailesinde bıraktığı izleri renkli satırlarla canlandırıyor. 

Nazar Büyüm 1944’te doğdu. İ.Ü.’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. 1975’te iki arkadaşıyla kurduğu Ajans Ada’dan 1981’de ayrılarak Adam Yayınları’nı, Merkez Ajans’ı ve Anadolu Yayıncılık’ı kurdu. Adam Yayınları’nda edebiyat-sanat kitapları ve dergiler, Anadolu Yayıncılık’ta Yurt Ansiklopedisi, Türk ve Dünya Ansiklopedisi gibi kaynak kitaplar yayımladı. 1985’te Osman Kavala ve Selahattin Beyazıt’la birlikte kurduğu Ana Yayıncılık,  Britannica Ansiklopedisi’nin Türkçe versiyonu AnaBritannica’yı, Britannica Compton’s’u ve Temel Britannica’yı yayımladı. Büyüm’ün çevirileri, derlemeleri, şiir kitapları bulunuyor.

Kategoriler

Genel Toplum