Acemoğlu kurumsal değişiklikler öneriyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan ve diğer hükümet temsilcileriyle birlikte ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi. Ermenistan’da yapılacak kısa, orta ve uzun vadeli reformların konuşulduğu görüşme hakkında Başbakanlık Basın Merkezi açıklama yaptı.

11 Haziran’da Türkiye doğumlu ünlü Ermeni ekonomisti Daron Acemoğlu ile yapılan görüntülü konuşmada Ermenistan’da yapılan reformlara Acemoğlu’nun katılımı konuşuldu, ayrıca bu görüşmelerin devamına karar verildi.

‘Ermenistan’da birçok insan heyecanlı’ 

Başbakanlık Basın Merkezi’nin açıklamasına göre Ermenistan Hükümeti’nin Daron Acemoğlu ile yaptığı görüşmede Ermenistan’ın kalkınma olanakları ve Acemoğlu ile olası işbirliği şekilleri tartışıldı. Açıklamada “Başbakan hükümetin programları ve önceliklerinden bahsetti. Acemoğlu, siyaset, adalet, ekonomi alanlarında kısa, orta ve uzun vadeli kurumsal değişiklikler ile,  yatırım alanının geliştirilmesini tasarlama ve hayata geçirme zamanının geldiğini söyledi ve belli zaman içinde sonuçlar elde etmek için net adımların atılması gerektiğini vurguladı.  Daron Acemoğlu hükümetin farklı alanlarında kurumsal karşı dengelerin esnek mekanizmalarının yaratılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Ekonomiste göre bununla geçmişte olan kusurlar ortadan kalkar, hükümet faaliyetlerinin şeffaflığı artar ve halka hükümet adımlarını takip etme imkanı verir” dendi.  

Acemoğlu “Şimdiki hükümetin faaliyetleri sonucunda vatandaşlar siyasete katılımlarını hissediyor. Günümüzde Ermenistan’da birçok insan gerçekten heyecanlı, gerçekten de siyasete dahil olmak istiyor” dedi. 

Daron Acemoğlu Ermenistan hükümetinin kalkınmasına, demokratikleşme ve reform çalışmalarına  her şekilde destek olmaya hazır olduğunu açıkladı. Taraflar yakın zamanda tekrar görüşmeye karar verdiler.

Paşinyan ve Acemoğlu’nun bu görüşmesi bir ilk değil. Daha önceki temasta Paşinyan bir telefon görüşmesi ile Acemoğlu’nu Ermenistan’a davet etmiş, Acemoğlu ilk fırsatta Ermenistan’a gelmek istediğini ve Paşinyan’ın hükümetine destek olmak istediğini açıklamıştı.

Kategoriler

Genel Güncel Ermenistan



Yazar Hakkında