Büyükada saldırısında ağır yaralanan Vedat Demir yoğun bakımda

İstanbul Büyükada'da Pazar sabaha karşı bir grubun HDP standına yönelik saldırısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolu üyesi Vedat Demir ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece saat 01:30 sıralarında bir grup Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) standına saldırarak, standı yıkma girişiminde bulundu.

Yan tarafta bulunan CHP standında görevli 28 yaşındaki Vedat Demir ile 19 yaşındaki Sedat Şahin ile çevredeki esnaflar olaya tepki gösterdi.

Bu sırada Vedat Demir bıçakla yaralandı. İki kez ameliyat olan Demir'in, yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Şahin ise hafif biçimde yaralandı.

Olayın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu  "Adalar gençlik kollarımızdan 2 arkadaşımız  dün gece seçim standımızda bıçaklı saldırıya uğradı. Arkadaşlarımızdan Sedat Şahin taburcu oldu fakat Vedat Demir  ameliyat sonrası yoğun bakımda. Sandığa kan bulaştıranları, şiddeti ve kutuplaşmayı körükleyenleri lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.

Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Bugün Vedat Demir'in tedavi gördüğü hastanenin önünde bir basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu "Sistematik biçimde yapılan saldırılar münferit olarak kabul edilemez" şeklinde konuştu ve son bir hafta içinde yapılan saldırıları sıraladı. Kaftancıoğlu "Oy için her yolu mübah sayan mafya bozuntuları ile mücadele ediyoruz" dedi.. 

Kategoriler

Genel Güncel