Tümgeneral’in dokunulmazlığı kaldırıldı

Ermenistan Milli Güvenlik Servis ekipleri 16 Haziran’da milletvekili, Karabağ Savaşı kahramanı olarak bilinen Tümgeneral Manvel Grigoryan’ın evinde ve yazlığında arama yaptı. Arama sonucu onlarca ruhsatsız silah, garajında Karabağ için bağışlanmış birçok araç ve ordu için özel üretilmiş gıda malzemesi bulundu. Yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Manvel Grigoryan’ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için bugün Ermenistan Parlamentosu’nda yapılan oylamayla Grigoryan’ın dokunulmazlığı kalktı.

Ordudan çalıp kaplanları besledi

Geçen hafta Ermenistan Milli Güvenliği’nin paylaştığı görüntüler sosyal medyayı sarstı. “Vatan Koruyucusu Gönüllüler Birliği” Başkanı Tümgeneral Manvel Grigoryan’a ait evlerde yapılan arama sonucunda onlarca ruhsatsız silah, binlerce merminin yanı sıra, Karabağ’da Nisan 2016’da ortaya çıkan dört günlük savaş esnasında Karabağ’a bağışlanan askeri araçlar ve ordu için üretilen gıda ve hijyen ürünleri bulundu. Girgoryan'ın evinde aynı zamanda onlarca gayrimenkul tapusu bulundu.

Manvel Grigoryan’ın yazlık olarak kullandığı evin arazisinde hayvanat bahçesi kurduğu ortaya çıktı. Milli Güvenlik Servisi, Ermenistan ordusu için üretilen ve satışa tabi olmayan, farklı bireyler, okullar ve dernekler tarafından Karabağ bölgesinde askerlik yapanlara bağışlanan gıdanın hayvanat bahçesinde tutulan ayı ve kaplanları beslemek için kullanıldığını açıkladı.

Dokunulmazlığı kaldırıldı

Parlamentoda Cumhuriyetçi Grubun mensubu olan milletvekili Manvel Grigoryan’ın tutuklanması için Başsavcı Artur Davtyan, Ermenistan Parlamentosu’na başvurdu. Bugün yapılan gizli oylamada 77 milletvekili Grigoryan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘evet’ dedi. Oylamaya katılan 82 milletvekilinden 3’ü dokunulmazlığın kaldırılmasının aleyhine oy kullandı.

Ecmiatsin Belediye Başkanı, Manvel Grigoryan’ın oğlu Karen Grigoryan Pazar günü istifa etmek zorunda kaldı. Belediye Başkanı’nın istifasını talep eden protestolara rağmen Grigoryan, seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu ve istifa etmeyeceğini açıklamıştı. 

Dokunulmazlığının kalkmasının ardından Manvel Grigoryan’ın tutuklanması bekleniyor.

Kategoriler

Genel Güncel Ermenistan



Yazar Hakkında