Vakıf başkanları ve ruhanilerden Erdoğan'a tebrik

24 Haziran seçim sonuçlarının belli olmaya başladığı dakikalarda azınlık toplumlarının vakıf başkaları ve ruhanileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberlere göre Başepiskopos Aram Ateşyan, Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, Ermeni Katoliklerin Ruhani lideri Levon Zekiyan, İstanbul Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Flüksinos Yusuf Çetin, Katolik Süryaniler Patrik Vekili Orhan Çanlı gönderdikleri mesajlarla Erdoğan'ı seçim galibiyeti nedeniyle kutladılar.

Türkiye Ermeni Patrikliği'nden Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan imzasıyla Cumhurbaşkanlığına gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız;

Bugün yapılan seçimler Türkiyemiz’in demokrasi yürüyüşünde yeni bir aşamanın başlangıcı olmuştur. Yurttaşlarımızın gösterdiği sarsılmaz güven ve teveccüh sayesinde, Zat-ı Devletleriniz bu aşamanın tartışmasız lideri ve kahramanı konumundasınız. Ülkemiz demokrasisine çağ atlatmış bir lider olarak, yeniden seçilmenizi büyük bir memnuniyetle karşılıyor, Zat-ı Devletleriniz’i içtenlikle kutluyoruz.

Ülkemizde bugünkü seçimle artık uygulamasına tam anlamıyla geçilmiş olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Zat-ı Devletleriniz’in liderliğinde, bu yeni sistemle ülkemizdeki azınlıkların sorunlarının da daha ivedilikle aşılacağı umudunu taşıyoruz. Demokrasimizin kaydettiği gelişme, Zat-ı Devletleriniz için milli iradenin parlak tecellisi, toplumumuzun tüm kesimlerinin eşit yurttaşlık haklarıyla, herkesin hakkının ve hukukunun ayrımcılık olmaksızın güvence altında olduğunun güvencesi addetmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Bu büyük seçim zaferi sonrasında Sizleri en içten dileklerimizle bir kez daha kutluyoruz. Ruhanilerimizin ve cemaatimizin dualarının Sizlerle olduğunu bilmenizi isteriz."

 

Kategoriler

Genel Toplum