İnce: Mücadelemi sürdüreceğim

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan'ın kazandığını kabul ettiğini söyleyen İnce, "Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim." dedi.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:


-Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın. 

-Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

-En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz.

-Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim.

-Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir.

-Sorunların nedenleri olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir. 

-Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir.

-Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum.

- Ramazan ayında beni meydanlarda yalnız bırakmayanlara o esnada çocuğunu uyuturken çocuğunu uyandırdığımız annelere teşekkür ediyorum. Aynı kararlılıkla çalışacağımı belirtiyor herkese teşekkür ediyorum. Mücadelenin çok çeşitli yolları vardır. Bunun yolları bulunacaktır. Teşekkür ederim. Yüzde 8'lik farkın nedeni? Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek insan değilim. Ortak akıl önemlidir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim.

İnce "Açıklama için niye bugüne kadar beklediniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Bir hatam oldu. İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça belirttim. Bunu haber yapacağını düşünmedim. İnsanların bu şekilde öğrenmesini istemezdim. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekirmiş düşünemedim. Kameraların karşısına çıkacaktım. Hatta 5'e 10 kala YSK'nin önündeydim. FakatOy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 Milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Bu palavradır."

"Eldeki tutanaklara göre yenilmişseniz yenilmişsinizdir. Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksiniz de neyi kabul edeceksiniz galip gelmiştir yapılacak birşey yoktur. Bunu kabul etmek gerekir. Demokrasi bunu gerektirir. Yapacak bir şey yok. Galip gelmiştir. Galip geldiğini de kutlayamayacaksan yarışa girmeyeceksin. Yenilmişseniz, yenilmişsinizdir. Sokaklara çıkalım demek demokrasiye saygısızlıktır."

İnce'nin diğer partilerin az oy aldığını fade etti:

"İlk turda hedefim 35'di. 35'i aşarsak ikinci turda bu seçimi alırım diyordu. Ben HDP ve İYİ Parti'nin de 12'yi geçeceğini düşünüyordum. Ben seçimi alacağımıza inanıyordum. Diğer partiler çok az oy aldı, umduğum gibi olmadı."
(Cumhuriyet)

Kategoriler

Genel Güncel