Soylu'nun sözleri: HDP'den suç duyurusu, CHP'den istifa çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin ülkenin doğusunda oylarının düşmesi nedeniyle  "PKK üzerinden halktan intikam aldığını" öne sürerken , CHP'lilerin asker cenazelerinde protokole alınmaması için talimat verdiğini açıkladı. HDP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunurken, CHP Soylu'yu  istifaya davet etti.    

Medyada birkaç gün önce, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü'nün bakkalının PKK tarafından öldürüldüğüne ilişkin bazı haber ve fotoğraflar yayımlanmış, aynı haberlerde Soylu'nun bakkalın öldürülmesinin ardından HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan'ı telefonla arayarak olaydan HDP'yi sorumlu tuttuğu belirtilmişti. 

Buldan dün yaptığı açıklamada Soylu'nun kendisini aradığı haberlerini doğrulayarak, "Soylu'dan tehdit içerikli bir telefon aldım. Soylu, Doğubeyazıt'ta gerçekleştirilen infazın sorumlusunun partimiz olduğunu iddia etti. Altı milyondan fazla insanın oyunu alan bir partiyi bu tür suçlamalarla karalamalarına asla izin vermeyeceğiz" demişti. 

Soylu bugün  gazetecilerin soruları üzerine Ağrı'daki bakkalın öldürülmesi nedeniyle Buldan'ı aradığını 
doğrularken, CHP'li il başkanlarının asker cenazelerinde  protokole alınmaması için talimat verdiğini belirtti. 
   
Bu açıklamaların ardından HDP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayarak, Soylu'nun "tekrar bakan 
olabilmek için" partilerini hedef aldığını belirtti.  HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı  açıklamada, Ağrı'daki bakkalın öldürülmesiyle HDP'nin hiçbir ilgisi olmadığı belirtildi. HDP, açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren Soylu'dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz." 

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da düzenlediği basın toplantısında Soylu'nun açıklamalarının "toplumu bölen, kutuplaştıran, tahrik eden bir açıklama" olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu en az PKK kadar bölücü bir açıklamadır, bölücü bir İçişleri Bakanı vardır. Bu milleti bölmenize müsaade etmeyeceğiz, İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. O makamda oturmaya devam etmesi millet için en büyük tehlikedir. Soylu bu  ülkede iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir." Tezcan, CHP il başkanlarının asker cenazelerine katılmaya  devam edeceğini de bildirdi.

      

Kategoriler

Genel Güncel