CHP'li Eren Erdem tutuklandı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem çıkarıldığı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Mahkeme "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle Erdem'in tutuklanmasına karar verdi.

Eren Erdem; "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor.

Erdem'in 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyor.

Son genel seçimde CHP tarafından milletvekili adayı yapılmayan Eren Erdem bu sabah Ankara'da gözaltına alınmıştı.

CHP'nin PM üyelerinden Necati Yılmaz, Erdem'in gözaltına alınması sonrası Twitter hesabında, "Eren Erdem neden listelerde yer bulamayıp, dokunulmazlığı olmaksızın korunmasız bırakıldı?" diye yazmıştı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce Eren Erdem'e yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

Eren Erdem hakkında, bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı 2014'te kapatılan Karşı gazetesindeki çalışmaları nedeniyle dava açılmıştı.

Erdem hakkındaki iddianamede "FETÖ tarafından Erdem'e ulaştırılan birçok yasa dışı kayıt ve dokümanın gazetede yayımlandığı", Erdem'in "FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği, basın ve yayın organlarını kullanarak kamuoyu algısı oluşturmaya, böylece hükümeti görevini yapamaz hale getirmeye çalıştığı" öne sürülmüştü. (BBC Türkçe)


Kategoriler

Genel Güncel