Mahfi Eğillmez NTV'den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut’un seçim öncesi hedef aldığı ekonomi yorumcusu Mahfi Eğilmez NTV’den ayrıldı.

Eğilmez haberi Twitter’da  “NTV’den ayrılmış bulunuyorum. Bütün izleyicilere bugüne kadar gösterdikleri ilgiden ve verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sevgi ve saygılarımla” diye duyurdu.

Yiğit Bulut, 21 Mayıs’ta Star gazetesinde yazdığı yazıda ekonominin dış saldırı altında olduğunu iddia ederek “Başta Bloomberg, NTV ve Mahfi Eğilmez olmak üzere sistematik bir şekilde ‘krize girdik-gireceğiz’ havası yaymaya çalışıyorlar… BUNLARA KESİNLİKLE KULAK VERMEYİN!” diye yazmıştı.

Mahfi Eğilmez Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni  bitirdi.  Maliye Müfettiş Muavini olarak başladığı kamu hizmetinde Maliye Müfettişi, Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdür Yardımcısı, Hazine Genel Sekreterliği Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri,  Kamu Finansmanı Genel Müdürü, Hazine Müsteşar Yardımcısı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi Ticaret Başmüşaviri olarak görev yaptı. 1997 yılının Temmuz ayında Hazine Müsteşarı olarak atandı, aynı yılın Aralık ayında bu görevden istifa ederek kamu görevinden ayrıldı. Hazine'de görev yaptığı dönemlerde Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası guvernör vekilliği ve guvernörlüğünde bulundu. 

Kamu kesiminden ayrıldıktan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde on yıl öğretim görevlisi olarak ders verdi. Yeni Yüzyıl ve Radikal Gazetelerinde, aylık CNBCe Business dergisinde köşe yazıları yazdı, CBNCe televizyonunda ekonomi danışmanı ve yorumcusu olarak çalıştı. 

Halen Kadir Has Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders veriyor.  

Kategoriler

Genel Güncel