İnce: Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif ettim

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yaptığı teklifi açıkladı. İnce "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dedi.

Dünkü 3 saat süren görüşme sonrası bugün gazetecilere konuşan İnce, görüşmede Kılıçdaroğlu'na yaptığı teklifi açıkladı. İnce, "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dedi.
İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini belirtti. İnce, kurultay için imza çağrısı yapmayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu ve İnce seçim sonrasında dün ilk kez bir araya gelmişlerdi. 

Öte yandan Muharrem İnce'nin, Kılıçdaroğlu'na teklifini açıklamasından sonra CHP MYK perşembe günü toplantıya çağırıldı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, açıklama için "Özel bir toplantıydı, içeriğinin anlatılması nezaketsizlik" dedi. 

Kategoriler

Genel Güncel