Erdoğan'dan yeni mesaj: Kabinede Meclis'ten de isimler olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada yeni kabinenin TBMM dışından seçileceğini söylemişti ancak bir gün sonra gazetecilerin soruların üzerine "Kabinede Meclis'ten de isimler olabiliir" dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrasında 6 Temmuz Cuma günü  Ankara'da düzenlenen ilk AKP il başkanları toplantısında partililere seslenen Erdoğan, özellikle AKP'nin milletvekili seçiminde aldığı sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan "En güçlü olduğumuz yerlerde ciddi puan kaybı olduysa bunu nefsimize soracağız, yanlışımız nerede?... Vatandaşa eğer tepeden bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil, bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar. Bu, bizim için erken bir fırsat olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını çok iyi çekmemiz lazım ve inşallah Mart seçiminde gerek aday tespitlerimiz, gerekse bu ahlaki kimliği iyi puanlayıp adaylarımızı belirlememiz lazım" dedi.

Pazartesi günü cumhurbaşkanı olarak yemin edip yeni sisteme göre göreve başlayacaklarını belirten Erdoğan, "Pazartesi günü yayınlayacağımız 1 no'lu cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden organize edilmiş bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi açıklıyoruz. Bakanlıkların, kurum ve  kuruluşların yapılarını daha etkin hizmet anlayışlına uygun şekilde yeniliyoruz" dedi. 

Partili olmayan bakanlar

Erdoğan yeni kabineye ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Bu arkadaşlarımız öyle köşeye sıkıştırılmak suretiyle hareket etmeyecek. Bu şunu sağlayacak: Kimse kalkıp şunu diyemeyecek, 'Siz şunu yaptınız, siz bunu yaptınız, kadrolaşma oldu' falan diyemeyecekler. En azından bakan olaylara daha objektif bakma imkanını yakalayacak. Bu ona bir rahatlık getirecek. Tüm bunlarda aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bu suretle yeni bir döneme girmiş olacağız." 

Meclis'ten de isimler olabilir

Erdoğan Cumartesi günü ise AKP grup toplantısında konuştu.     

"Milletimizin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz" diyen Erdoğan, pazartesi günü ilk cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yayınlanacağını, ilk kabine toplantısının ise cuma günü yapılacağını söyledi. Erdoğan, 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidinin birkaç güne kaldırılacağını duyurdu. Toplantı sonrası gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, kabinede Meclis'ten de isimler olabileceğini söyledi.

Kategoriler

Genel Güncel