Yeni KHK: 18.632 kişi ihraç edildi, 3 gazete kapatıldı

OHAL kapsamında çıkartılan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi, 12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı,199 akademisyen ihraç edildi

Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı. Çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi.

701 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 8 bin 998, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 240, Dışişleri Bakanlığı'ndan 38, İçişleri Bakanlığı'ndan 31, Adalet Bakanlığı'ndan 1052,, Sahil Güvelik Komutanlığı'ndan 192, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3077, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1126, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 649 kişi ihraç edildi.

199 akademisyen görevinden uzaklaştırıldı. 12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı.

KHK kapsamında İstanbul'da yayımlanan Halkın Nabzı gazetesi ve Özgürlükçü Demokrasi gazeteleri ile Diyarbakır'da yayımlanan Welat gazetesi hakkında da kapatma kararı verildi. Ayrıca Avantaj TV logosu ile yayın yapan bir televizyon kanalı da kapatıldı.

Son KHK ile  "Bu suça ortak olamayacağız" başlıklı barış bildirisini imzaladıkları için Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki (DEÜ) görevinden uzaklaştırılan akademisyenler ile imzacı akademisyenleri görevinden uzaklaştıran eski rektör Adnan Kasman da ihraç edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi imzacı akademisenlerden Tıp Fakültesindeki Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ile İktisat Fakültesindeki Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Arş. Gör. Aydın Arı, Arş. Gör. Serap Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesindeki öğretim görevlisi Emel Yuvayapan, Mimarlık Fakültesindeki Arş. Gör. Dilek Karabulut , Edebiyat Fakültesindeki Arş. Gör. Özer Yersüven ihraç edildi.

İhraç edilen isimler arasında üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman da yer alıyor. Kasman, barış akademisyenleri hakkında soruşturma açılması emrini vererek görevlerinden uzaklaştırılmalarına sebep olmuştu. Kasman, da bir süre sonra hakkında başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştı.

Kapatılan dernekler 


Adıyaman FEM Dersanesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Adıyaman), Furkan İlim ve Hizmet Derneği (Ankara), Suffem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Ankara), Anadolu İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ankara), Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği, Özer Hukuk ve Düşünce Derneği (Kahramanmaraş), Kahramanmaraş Uluslararası Öğrenciler derneği (Kahramanmaraş), Kilis İmam Hatip Mensupları ve Hafızları derneği (Kilis), Beyaz Laleler Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği (Malatya), Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği (samsun), Viranşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (Şanlıurfa)

KHK ile 4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi. 

Son KHK ile daha önce görevden uzaklaştırılan 148 kamu görevlisi hakkındaki karar da ortadan kaldırıldı.

Göreve iade edilen personelden, 10 gün içinde göreve başlamayanların 'çekilmiş' sayılacağı belirtilirken; göreve başlayanların kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklarının ödeneceği kaydedildi. Bu kişilerin herhangi bir ek tazminat talebinde bulunamayacağına hükmedildi.

Kategoriler

Genel Güncel