Futbol efsaneleri Ermenistan'da sahne alıyor

Dünyaca ünlü futbol isimleri bu akşam Ermenistan'da karşı karşıya geliyor. Bu amaçla Ermenistan'a gelen futbolcular arasında Figo, Maldini, Giggs, Roberto Carlos Cafu, Batistuta, Rivaldo, Ronaldo gibi isimler var.

"Efsaneler maçı" 8 Temmuz Pazar akşamı Yerevan'daki Vasken Sarkisyan Cumhuriyeti Stadyumunda gerçekleşecek

Organizasyonu gerçekleştiren FC Pyunik kulübünün yeni sahibi Artur Soğomonyan Dünrya Kupası'nda maç olmayan bir gün olarak 8 Temmuz'u seçtiklerini söyledi. Soğomanyan maç öncesinden itibaren Yerevan'da Dünya Kupası 2018 için fan bölgesi oluşturulacağını ve yıldızların maç dışında da bazı etkinliklere katılacağını ifade etti. Maçtan elde edilen gelir hayır kurumlarına bağışlanacak. Maç ayrıca Ermenilerin 5 önemli yortusundan biri olan Vartavar bayramına da denk geliyor.

Avrupa takımı şu isimlerden oluşuyor: Luis Figo, Paolo Maldini, Youri Djorkaeff, Jari Litmanen, Hristo Stoichkov, Kakha Kaladze, Ryan Giggs, Demetrio Albertini, Vincent Candela, Benito Carbone, Levan Kobiashvili, Marko Šimić, Luigi Di Biagio, Miguel Ángel, Ludovic Giuly, Thomas Helveg, Salvatore Schillaci, Lothar Matthäus, Robert Pirès, Christophe Dugarry.

Latin Amerika takımında ise şu isimler var: Ronaldo, Roberto Carlos, Rivaldo, Hernan Crespo, Gabriel Batistuta, Dida, Cafu, Ifan Zamorano, Juliano Belletti, Aldair, Antônio Carlos Zago, Júlio César, Francisco Lima, Iván Córdoba, Carlos Valderrama, Dwayne De Rosario, Everson Pereira da Silva, Javier Zanetti, Bebeto.