Tren kazasında ölenlerin sayısı 24'e yükseldi

Tekirdağ Çorlu'da 8 Temmuz Pazar günü yolcu treninin raydan çıkması sonucu yaşanan faciada ölenlerin sayısı 24'e yükseldi

Tekirdağ Çorlu'da dün saat 17.00 sıralarında yolcu treni raydan çıktı.  İlk belirlemelere göre 10 olan ölü sayısı, bu sabah itibarıyla 24'e yükseldi; yaralı sayısı ise 124 olarak açıklandı. Son durumun aktarıldığı bu sabahki basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, arama kurtarma çalışmalarının tamalandığını söyledi.

"Arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır." diyen Akdağ şunları söyledi: 

"Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir. Hasta yakınları Sağlık Bakanlığımızın 184 numaralı telefon hattından hastanedeki yakınlarının durumları ile ilgili bilgi alabilirler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Akdağ bir gazetecinin, "Kaza ile ilgili gözaltı işlemi olup olmadığı" sorusu üzerine, savcılığın gerekli çalışmayı yaptığını bildirdi. 

Basın toplantısında konuşan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ise rayların son kontrolünün nisan ayında yapıldığını söyledi.

Arslan şöyle devam etti:

"Yol boyunca tren teşkil elemanlarımız ve şeflerimiz kontrollerini yapar ilgili mercilere bildirir. 8 Temmuz'da 10.40 itibarıyla 07.00 trenimiz bu yolu kullanmıştır ancak daha sonra 14.20 ile 15.10 arası metrekareye saatte 32 kilogram yağmur düşmüş,  zemin sürekli aldığı yağış nedeniyle suya doygunluk nedeniyle olağanüstü şişkinlik olmuş. Tren raylarıyla menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuş, tren raydan geçtiği sırada zira raylar, traversler normal yoldaki gibi gözükmüş, makinistler tarafından görülme şansı yok. Lokomotif hattan geçtikten sonra oradaki boşluk anlaşılmış, lokomotif ve birinci vagon yoldan çıkmadan devam etmiş, birinci vagon dray etmiş yani yoldan çıkmış ancak mevcut pozisyonunu korumuş, diğer vagonlar menfezi geçmekle yan yatmışladır.”

Öte yandan, kazayla ilgili Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın, bu sabah itibarıyla kaldırıldı.

Kategoriler

Genel Güncel