Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 60'a ulaştı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusundaki Mati bölgesinde dün akşam başlayan orman yangınında, daha önce öldüğü belirlenen 24 kişinin ardından, 26 ceset daha bulundu. Yangından çocuklarıyla birlikte kaçmaya çalışan ailelerin alevler arasında kalarak can verdiği bildiriliyor. Son yapılan açıklamada ise ölü sayısı 60 olarak açıklandı.

Yangından kurtulmak için deniz kıyısına kaçanlardan yüzlercesi bölgedeki tekneler tarafından kurtarıldı. Ancak bazıları önlerini kesen alevler ve dumanı aşamadı. 

Başkent Atina'nın 29 km doğusunda küçük bir tatil beldesi olan ve genellikle emeklilerin yerleştiği ve öğrenci kamplarının kurulduğu Mati bölgesinde başlayan ve çok hızlı yayılan yangında 150'den fazla insan da yaralandı. Yunan Kızılhaç Başkanı Nikos Economopoulos, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, iki ev arasında 26 yanmış ceset bulduk" dedi. 

Bu sabahın erken saatlerinde Mati'nin bazı bölümlerinden hâlâ duman yükseldiği görülüyor. 

Yunanistan ülkenin başka yerlerinde de baş gösteren ve kontrol altına alınmasında güçlük çekilen yangınlarla baş edebilmek için Avrupa Birliği'nden yardım isteyerek, hava ve karadan yangınla mücadele araçları çağrısı yaptı. AB üyeleri İspanya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yardım çağrısına yanıt verdi. 

Bosna ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Başbakan Aleksis Çipras, "Tamamen asimetrik bir durumla karşı karşıyayız" dedi.  Başbakan Çipras üç günlük yas ilan etti. Mati yangının nasıl başladığı henüz bilinmiyor. (Reuters)

Kategoriler

Genel Güncel