Paşinyan: Türkiye ile önkoşulsuz sınırı açmaya hazırız

Halk hareketi ile iktidara gelen Ermenistan'ın yeni Başbakanı Nikol Paşinyan Al Jazeera TV'ye bir röportaj verdi.

 "Ermenistan önkoşulsuz olarak Türkiye’yle olan sınırını açmaya hazır" diyen Paşinyan şunları söyledi;

ʺBiliyor musunuz sorun şu ki Ermenistan Türkiye’yle olan sınırını kapatmamıştır. Gerçekte Türkiye, Ermenistan’la olan sınırını kapatmıştır. Gerçekte Ermeni tarafından sınır açıktır ve kararı Türkiye tarafı vermelidir.ʺ

Paşinyan aynı röportajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile barışçı  müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Paşinyan Ermenistan’da Azerbaycan ve Azerbaycan halkına ilişkin  nefret içerikli konuşmaların imkansız olduğunu, ancak maalesef her gün Azerbaycan tarafından, özellikle de ülkenin bir numaralı siyasetçisinden husumet dolu sözler duymanın mümkün olduğunu vurguladı.

Paşinyan Azerbaycan’ın, Ermeni devriminden sonra daha da agresifleştiğini, zira Ermenistan’ın demokrasi yolunda, yolsuzluk ve monopollere karşı mücadelede büyük başarılar kaydettiğini söyledi. 

Paşinyan ʺİlham Aliyev’in Azerbaycan halkının Ermeni devriminden ilham alması ve benzeri bir değişiklik denemesinde bulunacağı yönünde belli korkuları olduğunu sanıyorum. Azerbaycan hükümeti tarafından agresif retoriğin dozunun artmasının bu durumdan kaynaklandığını sanıyorum ve Azerbaycan hükümetinin halkın dikkatini iç sorunlardan Dağlık Karabağ yönüne saptırma gayretinde olduğuna eminimʺ dedi. (News.am)