'Din dersinden muaf öğrenciler mağdur oldu'

HDP milletvekili Garo Paylan bu yıl yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav’da din dersinden muaf olan öğrencilerin durumuna dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi yöneltti. Paylan bu konumdaki öğrencilere geçtiğimiz yıla kadar sorulan alternatif 10 sosyal sorusunun sorulmadığını belirterek bu öğrencilerin mağdur olduğunu belirtti.

Paylan soru önergesinde 'din dersinden muaf olan öğrenciler, aynı sayıda soruyu doğru cevaplamalarına rağmen, din sorularını yanıtlayan öğrencilere nazaran daha az puan alarak mağdur olmuşlardır.' diyerek şu soruların yanıtlanmasını talep etti:

1) Bu yılki liseye geçiş sınavında din dersinden muaf olan öğrencilere alternatif sosyal soruları neden sorulmamıştır?
2) Din dersinden muaf öğrencilerin, aynı neti yapan ve din sorularını yanıtlayan öğrencilere kıyasla puan kaybı ne kadardır?
3) Bu öğrencilerin mağduriyetlerinin, okullara yerleştirme süreci bitmeden acilen giderilmesi için herhangi bir adım atılacak mıdır?
4) Din dersinden muaf öğrencilerin alenen mağdur edildiği bu sistemin değişmesi yönünde herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?
5) Sınava din dersinden muaf kaç öğrenci katılmıştır?
6) Zorunlu din dersi uygulamasını kaldırmak için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”
 

Kategoriler

Güncel