ABD Büyükelçiliği : Dolar'ın 7 tl olacağını söylemedik

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği mevcut gerginliklere rağmen Türkiye ve ABD arasında canlı bir ekonomik ilişki bulunduğunu belirterek, ABD'li bir yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğunu iddia eden haberlerin "temelsiz bir yalan" olduğunu duyurdu.

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir; ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir" denildi. 

Büyükelçilik açıklamasında "Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır" ifadelerine yer verildi. 

Kimi gazetelerde yer alan haberlerde Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN) Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz'ın açıklamalarına yer verilmiş, haberde Yılmaz'ın "ziyaretlerine gelen bir ABD 
Büyükelçilik yetkilisinin 'Doların 7 TL olacağını öngörüyoruz' dediğini" aktardığı belirtilmişti.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Washington yönetimi ile Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson konusunda yaşanan krizle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlık edeceği bir heyetin gideceğini duyurdu. 

(Reuters)

Kategoriler

Genel Güncel