Brunson'ın avukatı ev hapsinin kaldırılması için başvuruda bulundu

Türkiye'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı, ev hapsi uygulamasının ve yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için tekrar mahkemeye başvuruda bulundu. 

Başvuru hakkındaki açıklama Brunson'ın avukatı tarafından yapıldı.

Bu arada dün Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Türkiye'nin ABD büyükelçisi ile rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğunu görüştü. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders dünkü açıklamasında, "Türk tarafının talebi üzerine büyükelçi John Bolton, Türkiye'nin büyükelçisi Serdar Kılıç ile Beyaz Saray'da görüştü. Rahip Andrew Brunson'ın Türkiye tarafından devam eden tutukluluğunu ve  ABD-Türkiye ilişkilerinin durumunu ele aldılar" denildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptığı basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Çavuşoğlu, "Büyükelçimiz, 'ABD tehdit dilini bir kenara bırakıp ilişkilerini diyalogla yürütmelidir' mesajını verdi. Brunson'ın durumunda şu anda bir değişiklik yoktur." dedi.

Öte yandan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier,  Andrew Brunson'ı ziyaret ederek, davanın çözüme kavuşturulması çağrısını tekrarladı. Hovernier Brunson'ı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada "Türk yetkililere Brunson'un davası, diğer haksız yere tutuklu olan Amerikalıların ve ABD diplomatik misyonunda Türk çalışanlarının davalarının gecikmeksizin adil ve şeffaf bir 
yaklaşımla çözüme kavuşturulması çağrısı yapmaya devam ediyoruz" dedi. 

Kategoriler

Genel Güncel