Ara Güler Müzesi usta fotoğrafçının doğum gününde açıldı

Doğuş Grubu'nun Ara Güler ile birlikte hayata geçirdiği "Ara Güler Müzesi (AGM)" sanatçının doğum günü olan 16 Ağustos'ta açıldı.

Bomonti Bira Fabrikası kompleksi içindeki müzenin açılışına katılım yoğundu.  Ara Güler Arşivi'nden fotoğraf, hikaye, video, tablo, obje ve kitapların yer aldığı "Islık Çalan Adam" sergisi de izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Açılışta Güler'in 90. doğum günü olması nedeniyle pasta da kesildi. 

Ara Güler, açılışta yaptığı konuşmada, kendi arşivini oluşturmasının uzun yıllar sürdüğünü vurguladı ve arşiv oluşturmanın zorluklarına dikkat çekti.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan da kültür sanat alanına yaptıkları desteklerden bahsederek, çok özel bir heyecan yaşadıklarını söyledi.


Akhan, son iki yıldır Ara Güler'le birlikte çalıştıklarını ve bu birliktelikten onur duyduğunu belirterek, "İki yıl önce Ara Bey'le Doğuş Grubu olarak, Ara Güler Doğuş Sanat ve Kültür şirketini oluşturduk. Sevgili Ara Baba da şirketimizin yönetim kurulu başkanlığını yapmakta. Şirketimiz birbirini besleyen ve sinerji yaratan iki olayı kurguladı. Bunlardan biri Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM), diğeri de Ara Güler Müzesi." diye konuştu.

AGAVAM'ı yaklaşık 8 ay önce açtıklarını aktaran Akhan, burada Ara Güler'in eşsiz arşivinin tek tek gün yüzüne çıkarıldığını ve araştırma merkeziyle müzenin ücretsiz olarak hizmete sunulduğunu söyledi.

Müzede Güler'in eserleri ve negatiflerinin yanı sıra, notları, kişisel eşyaları, fotoğraf makineleri, basın kartları ve koleksiyonları sergileniyor.

Kategoriler

Genel Kültür Sanat