Azerbaycan Merkel'in heyetindeki Alman vekilin ülkeye girişini yasakladı

Azerbaycan yönetimi Karabağ'ı ziyaret ettiği gerekçesiyle Alman Hristiyan Demokratik Birlik (CDU) üyesi Albert Weiler’in ülkeye girişini yasakladı.

Weiler 2014 ve 2016 tarihlerinde Karabağ'a ziyarette bulunmuştu. Alman Bild gazetesi Weiler'in Azerbaycan’da ‘persona non grata’ (istenmeyen kişi) ilan edilme kararının en üst düzeyde alındığını kaydediyor

Almanya Parlamentosu Güney Kafkasya Ülkeleri Parlamento Grup Başkan Yardımcısı olan Weiler’in 24 Ağustos’ta Merkel’a Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan ziyaretlerinde eşlik etmesi beklenmekteydi.

Almanya Dışişleri Bakanlığının krizin aşılması için Azerbaycan'ın Berlin'deki büyükelçisi ile yaptığı görüşmelerden sonuç alınamadığı açıklandı.

Weiler konuya dair yaptığı açıklamada ʺAzerbaycan kendisini demokratik ülke olarak sunuyor. Demokratik yolla seçilmiş milletvekiline karşı bu işlemlerin demokrasiyle hiçbir ortak noktası yokturʺ dedi.  Azerbaycan'a gitmekten vazgeçen Weiler "Bölge barışından endişe duyduğum için arabuluculuk yapmak isterdim” diye konuştu. 

Kategoriler

Genel Güncel