Cumartesi Anneleri'nden 700. hafta çağrısı

Cumartesi Anneleri "25 Ağustos'ta Galatasaray’a gelerek ya da yaşadığınız şehirlerde düzenlenecek dayanışma etkinliklerine katılarak hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına yürüttüğümüz mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı ve "Sizi de kırmızı bir karanfille Galatasaray'a çağırıyoruz" çağrısında bulundu.


Cumartesi Anneleri  zorla kaybedilen çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin akıbetini sormak amacıyla 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı'nda biraraya geliyor.  

İlk kez 27 Mayıs 1995’te gözaltında işkenceyle öldürülen öğretmen Hasan Ocak’ın ailesi, hak savunucularıyla birlikte Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapmıştı. 

Cumartesi Anneleri 1995-1999 yıllarında her Cumartesi saat 12:00'de "Kayıplar son bulsun, kayıpların akıbeti açıklansın, kaybedenler bulunsun ve yargılansın" talebiyle Galatasaray Lisesi önünde oturdular.  15 Ağustos 1998'de başlayan güvenlik güçlerinin saldırısı, yedi ay sürdü . Her Cumartesi katılımcılar gözaltına alındı. 13 Mart 1999'da güvenlik güçlerinin saldırıları nedeniyle belirsiz bir süre Galatasaray oturmalarına ara verildi.  10 yıllık aradan sonra 31 Ocak 2009'da Cumartesi oturmaları yeniden başladı ve kesintisiz olarak devam ediyor.

Ahmet Kaya'nın 23 yıl önce Cumartesi Anneleri için yaptığı "Beni Bul Anne" şarkısını Ceylan Ertem ve Kayıp yakınları Cumartesi Anneleri'nin 700. haftası için Ahmet Kaya ile birlikte söyledi.

Kategoriler

Genel Güncel