Angela Merkel Ermenistan'da

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Güney Kafkasya turunun ikinci durağı Ermenistan'daydı. Soykırım Anıtı'nı ziyaret eden Merkel Başbakan Paşinyan'la ortak basın toplantısı düzenledi

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan'dan oluşan Güney Kafkasya turunun ikinci durağı olan Ermenistan ziyareti 24 Ağustos Cuma günü başladı. Merkel temasları öncesinde 1915 Ermeni Soykırımı'nda hayatını kaybedenler anısına yapılan Tsitsernakaberd Anıtı'nı ziyaret etti ve ölenler için saygı duruşunda bulundu. Heyetler arası temastan sonra Merkel ve Başbakan Paşinyan ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel basın toplantısında Ermenistan'ın hem Rusya hem de AB ile yakınlaşma açısından iyi bir örnek olduğunu söyledi. Merkel Ermenistan'ın AB vize serbestisi için ellerinden geleni yapacaklarını da ifade etti. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Almanya'dan bu düzeyde ilk kez bir ziyaret gerçekleştiğini hatırlattı ve temasların olumlu geçtiğini söyledi. Paşinyan iki ülke ilişkilerini gelişmesi için potansiyel bulunduğunu da kaydetti. Paşinyan "AVrasya Ekonomik İşbirliği Örgütü içinde ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz ama aynı zamanda AB ve AB üyesi ülkelerle de ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Merkel bu politikamızı anlaşılır buluyor" dedi. 

Merkel temasları sırasında TUMO teknoloj merkezini de gezdi. Merkel'in seyahatinin üçüncü durağı Azerbaycan olacak.