Dersim'e ulaşan HDP heyetinin yangın bölgesine gitmesi engellendi

Dersim’e giden HDP milletvekillerinden oluşan heyetin, Ovacık ve Hozat yollarından yangın bölgesine gitmesine “bölgede operasyon var” gerekçesiyle izin verilmedi. Bir süre oturma eylemi yapan heyet, Pertek yolundan yangın bölgesine gitmeye çalıştı ancak bu girişime de güvenlik güçlerince izin verilmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile milletvekilleri Mahmut Toğrul, Erkan Baş, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Murat Çepni, Mehmet Tiryaki, Dilşat Canbaz ve Kemal Bülbül’den oluşan heyet, Dersim’de orman yangının devam ettiği Bali Deresi'ne doğru hareket etti. Seyir halindeki HDP heyeti konvoyu, Ovacık yolunda polisler tarafından durduruldu. Yolu bariyerlerle kapatan polisler, “Bölgede operasyon sürüyor” gerekçesiyle HDP heyetinin geçişine izin vermedi. 

 
Yapılan görüşmeler de sonuç vermeyince HDP heyeti, alternatif yol ve güzergahlardan yangın bölgesine gitmeye çalıştı. Hozat-Çiçekli köyü yolunda bir kez daha asker ve polisler tarafından engellenen HDP heyeti, karayolunda oturma eylemi yaptı. Heyet, Pertek yolundan yangın bölgesine gitmeye çalıştı. Ancak bu kez de heyetin bölgeye gitmesine güvenlik güçlerince izin verilmedi..(Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Genel Güncel