Hrant Dink Ödülü'nün 10. yılında 'Geçmişe Bakmak Geleceği Tasarlamak' konferansı

Hrant Dink Vakfı’nın tesis ettiği, Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün onuncusu Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de sahiplerini bulacak. Ödülün onuncu yılı vesilesiyle, insan hakları, adalet ve özgürlüklerin ele alınacağı, ‘Geçmişe Bakmak, Geleceği Tasarlamak’ başlıklı uluslararası bir konferans yapılacak.

Konferans, 14 Eylül 2018 Cuma günü, saat 10:30’da başlayacak. Harvard Üniversitesi’nden Kathryn Sikkink’in açılış konuşmasını yapacağı konferansa, geçtiğimiz dokuz yılın ödül sahipleri ve ödül jürisinde yer alanlar bir araya gelecek. Ödül töreni ise her yıl olduğu gibi Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Konferans ve ödül töreni İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 
Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barış dilini kullanan, mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, Türkiye’den ve yurtdışından iki kişi, kurum veya gruba veriliyor. Bu ödülle, Hrant Dink Vakfı, bu yolda yürüyenlere seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Konferansın programına şu adresten ulaşılabilir.

Kategoriler

Genel Güncel