Dink cinayeti davası 18 Aralık'a ertelendi

Hrant Dink cinayeti davası 18 Aralık'a ertelendi. Mahkeme, tutukluların tahliye taleplerini reddetti.

Pazartesi günü başlayan Hrant Dink cinayeti davasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'de devam edildi. Tutuklu sanıkların SEGBİS aracığılığıyla katıldığı duruşmaya ev hapsinde tutulan dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz de katıldı. Dink ailesinin avukatları ve bazı sanık avukatları da duruşmaya katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer söz aldı. Tahliye talebinde bulunmayacağını söyleyen Yılmazer, üçüncü iddianamenin kabulünden sonra savunma yapmadığını, savunma yapmak için hazırlık yaptığını ve ilave savunma yapacağını söyledi. Yılmazer'in avukatları tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti,  dün duruşma açarak firari sanık dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi görevlisi Niyazi Malkoç'un ifadesini aldı. Malkoç, Dink cinayetiyle ilgili olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti Malkoç, hakkında yurt dışı yasağı koydu. Malkoç, bugün yapılan duruşmada Almanya'da ikamet ettiğini ve çalıştığını söyleyerek yurt dışı yasağının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme Heyeti, ara kararlarını açıkladı. Tutukluların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, Ali Öz hakkındaki ev hapsinin devam etmesine, Niyazi Malkoç hakkında yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 18-19-20 Aralık tarihlerine erteledi. Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek hakkında ise evrakta sahtecilik suçundan tutuklu bulundukları süre gözönüne alınarak tahliye karar verildi ancak her iki isim de diğer suçlamalar nedeniyle dava kapsamımda tutuklu bulunuyor. 

Dink cinayeti davasına da bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti değişmiş, yeni mahkeme başkanı Emre Efe Şimşek, salı günü ilk duruşmasını yapmıştı.

Kategoriler

Güncel