Merkel: Erdoğan'a insan haklarını hatırlatacağım

Almanya Başkanı Angela Merkel, ekonomik bakımdan istikrarlı bir Türkiye istediklerini ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bugün yapacağı görüşmede insan hakları ve mahkumlar gibi hassas konuları da gündeme getireceğini söyledi.

Merkel dün bir panelde yaptığı konuşmada Ankara için doğrudan yardımın söz konusu olmadığını belirtti ve "Ancak ekonomi konusunda birlikte çalışmalıyız ve burada mutlaka bazı anlaşmalar yapacağız" dedi. 
Merkel ayrıca, Erdoğan ile bugün ve Cumartesi günü yapacağı görüşmelerde, hem insan hakları durumunu hem de Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşların geleceğini ele alacağını söyledi. Merkel, "Türkiye'de insan hakları görmek istediğim gibi değil" dedi. 

Erdoğan ise Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin internet sitesinde Çarşamba günü yer alan yazısında Almanya'yı Türkiye'nin 2016 yılındaki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu "FETÖ"yü terör örgütü olarak tanımaya çağırmıştı.
Erdoğan'ı ağırlayacak olan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise RND gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret normalleşenin işareti değil. Ama başlangıcı olabilir. 2016 darbe girişimi travmasından sonra, hukukun üstünlüğüne geri dönüş bekliyoruz" dedi. (Reuters)

Kategoriler

Genel Güncel