Doğalgaz ve elektrik fiyatları üç ayda üçüncü kez arttı

Üç zammın ardından mesken için elektrik ve doğalgaz fiyatı Temmuz sonuna kıyasla toplam yüzde 30, sanayi için yüzde 48 yükselmiş oldu.

Doğalgaz ve elektrik fiyatları üç  ay içinde üçüncü defa artırılırken, sektör kaynaklarına göre meskenlerde kullanılan doğalgaza ve elektriğe yüzde 9, sanayi için ise yüzde 18'in üzerinde zam yapıldı. 

Reuters ajansının hesaplamalarına göre üç zammın ardından mesken için elektrik ve doğalgaz fiyatı Temmuz sonuna kıyasla toplam yüzde 30, sanayi için yüzde 48 yükselmiş oldu. 

Enerji ve dağıtım sektörü yetkililerinin verdiği bilgiye göre konutta kullanıma yapılan yüzde 9 zammın yanı sıra sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 18.5, sanayide ve ticarethanede kullanılan elektriğin fiyatı sırasıyla yüzde 18.6 ve yüzde 18 artırıldı. Artışlar bugünden itibaren geçerli olacak. 

Sektör kaynakları elektrik fiyatlarını artıran EPDK kararının bugün Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiğini kaydetti. Doğalgaz fiyat artışları ise kamu boru hattı işletmecisi ve gaz tedarik şirketi BOTAŞ tarafından yapılıyor. 

Tüketici fiyatları enflasyonu yılın başından bu yana artış gösterirken bugünkü fiyat artışları enflasyonu daha da yukarı taşıyacak. Elektriğin enflasyon sepetinde yüzde 2.39, doğalgazın yüzde 1.44 ağırlığı bulunuyor. (Reuters)

    

Kategoriler

Genel Güncel