Gazeteci ve siyasetçiler gözaltında

Diyarbakır merkezli 8 ilde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla aralarında gazeteciler ve siyasetçilerin de olduğu 90 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar gazeteciler arasında Mezopotamya Ajansı’ndan Abdurrahman Gök ve Esra Solin Dal,  Jin News’ten Kibriye Evren, Yeni Yaşam Gazetesi’nden Semiha Alankuş, siyasetçiler arasında ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis Üyesi Ruken Kılınç bulunuyor.

Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un polislerce vurulduğu anları fotoğraflayan Abdurrahman Gök’ün evine polis uzun namlulu silahlarla baskın düzenledi.

Gök ve ev arkadaşını yüzükoyun yere yatırdıktan sonra evde uzun süre arama yaptı. Gök'ün evindeki eşyaları dağıtan polis, Gök'e ait bazı kitap, dergi ve gazeteci ekipmanlarına el koydu.

Diyarbakır'da yaşayan gazeteci Ömer Çelik'in de evine polis baskın düzenledi. Evinde olmayan Çelik'in evinin kapısı kırıldı, arama yapıldı ve evdeki eşyalar dağıtıldı.

Aynı operasyon kapsamında İstanbul’da gazeteci Semiha Alankuş evinden gözaltına alındı. Alankuş’un Diyarbakır’a getirileceği belirtildi.

Diyarbakır’da gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Nevriye Gül, Neslihan Karacadağ, Figen Ekti, Hüseyin Kaya, Elif Haran, Aygül Alagündüz, Ahmet Aslan, Leyla Tekdağ, Mehmet Nur Özdemir, Eylem Ceylan.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’ne götürüldü.  Soruşturma kapsamında 151 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. HDP Diyarbakır il binası önünde zırhlı ve TOMA’lar duruyor.

(Mezopotamya Ajansı, Bianet. Duvar)

Kategoriler

Genel Güncel