Paşinyan 16 Ekim'e kadar istifa edecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan France 24 kanalına özel bir röportaj verdi ve ülkedeki siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Yerevan'da düzenlenen 17. Frankofoni Zirvesi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere çok sayıda devlet ve hükümet başkanını ağırlarken France 24 kanalına da özel bir röportaj verdi. Paşinyan son günlere damgasını vuran siyasi gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Paşinyan erken seçimlerin 9-10 Aralık (2018) günlerinde yapılmasını hedeflediklerini söylerken, 16 Ekim'a kadar da istifasını vereceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Ermenistan Parlamentosu'nda 2 Ekim'de yapılan baskın oturumla Paşinyan karşıtı partiler erken seçimleri engelleyen bir yasa çıkarmış, bunun üzerine Paşinyan otomatik olarak erken seçime gidilmesini sağlamak amacıyla istifa edeceğini açıklamıştı. Paşinyan taraftarı binlerce kişi de Paşinyan'a destek vermek için parlamento binası önünde toplanmıştı.

Bu hafta Paşinyan parlamentodaki gruplardan Tsarukyan ittifakı ile Aralık ayında erken seçime gidilmesi için bir mutabakat zaptı imzaladı. 16 Cumhuriyetçi Parti vekili de erken seçim konusunda Paşinyan ile hareket edeceklerini açıkladı.