Konsolosluktan delil olduğu düşünülen bulgular alındı

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılan incelemelerde delil olduğu düşünülen bulgular ile bahçeden toprak numunesi alındığı belirtildi.

 

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, "Konsoloslukta arama ve inceleme yapan Türk polisi ve ekibi ihtiyaç duyulan ve delil olduğu düşünülen bulguları aldı. Konsolosluğun bahçesinden toprak numunesi de alındı" dedi. 
Aynı yetkili, "Çalışmadan alınacak sonuçlar kısa sürede somut olarak ortaya çıkacak" dedi. 
Yaklaşık 10 Türk polis ve bir savcıdan oluşan Türk heyet konsoloslukta dokuz saat süren ve sabah saatlerinde biten bir çalışma gerçekleştirdi. Ortak heyette yer alan Suudi yetkililer de konsoloslukta 
bulundu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ve öldürülmüş olması ihtimali hakkında tüm bildiklerini açıklamaları çağrısı yaptı. 

Bachelet, Diplomatik mekanlar ve yetkililerin sahip olduğu dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirtti.  Bachelet, "Diplomatik dokunulmazlık, olanların ve sorumluların belirlenmesini engellemek için kullanılmamalıdır" dedi. (Reuters)

Kategoriler

Genel Güncel