Rusya Ortodoks Kilisesi Ekümenik Patrikhane ile ilişkisini kesti

Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Metropolit Hilarion, Rus Ortodoks Kilisesi Meclisi tarafından Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Fener Rum Patrikhanesi'nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlık başvurusunu kabul etme kararını ele aldıklarını belirten Hilarion, şöyle konuştu:
"Gerçekleştirdiğimiz toplantıda Fener Rum Patrikhanesi ile tüm iletişimi kesme kararı aldık. Bu karara mecbur kaldık ancak Fener Rum Patrikhanesi'nin attığı adımlar nedeniyle başka bir karar almamız da mümkün değildi."

Fener Ekümenik Rum Patrikhanesi, geçen hafta yaptığı toplantının ardından, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin, Moskova'daki Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılma yolundaki talebinin kabulünü kararlaştırmıştı.

Rus hükümeti, Ukrayna'nın Rus Ortodoks kilisesinden ayrılarak bağımsız bir kilise kurma kararına karşı, bu ülkedeki Rus asıllı kişileri hem siyasi hem de diplomatik yollarla savunacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta Rus Intrerfax ajansına açıklama yapan Rus Ortodoks kilisesinin bir sözcüsü, Fener Patrikhanesi ile dini bağlantıların kesileceğini açıklamıştı.  

Kategoriler

Genel Güncel