Yanyana’dan final sempozyumu

Rum Vakıflarını Destekleme Derneği (RUMVADER) ve Boyacıköy Surp Yerits Mangants Kilisesi tarafından Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürütülen ‘YANYANA: Ortak bir gelecek’ projesi bir sempozyumla sona eriyor. 20 Ekim Cumartesi günü Galata Rum Okulu’nda yapılacak olan sempozyum sabah 10:00’da başlayacak ve akşam 19:00’da sona erecek.

Üç bölümden oluşacak olan sempozyumun ilk paneli, projenin sorumlusu Laki Vingas’ın konuşmasıyla başlayacak. Prof. Dr. Osman Can’ın misafir konuşmacı olarak yer alacağı panelde, ‘Yanyana’ adlı belgeselin yönetmenleri Enis Rıza ve Mesut Tufan’la söyleşi yapılacak. Ardından Prof. Dr. Elçin Macar’ın moderatörlüğünde yapılacak olan ‘Türkiye’nin Uçlarında Yanyana Tecrübeleri’ başlıklı panelde Özel Gökçeada Rum Lisesi Müdür Yardımcısı Ömür Gökakın ‘İmroz’da Yeni Bir Hayat’, Barsavmo Polat ise ‘Adıyaman’da Süryani Olmak’ başlıklı bir konuşma yapacak. Öğle arasında katılımcılara Ermeni, Rum, Musevi ve Süryani mutfağından yemekler servis edilecek. 
İkinci bölüm, misafir konuşmacılar Avukat Kezban Hatemi ve AKP Tokat milletvekili Avukat Özlem Zengin’in konuşmalarıyla başlayacak. Bu bölümde ‘Tanıtma değil Tanışma’ adlı atölye hakkında bilgi verilecek. ‘Yanyana’ projesiyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki üniversite öğrencileriyle buluşularak yapılan atölyelerin sonuçlarını Deneyimsel Eğitim Merkezi’nden Mustafa Erdoğan, Samsun İğne Deliği Gençlik Merkezi’nden Seda Karakaş ile tanışma atölyesi kolaylaştırıcısı Danny Baran değerlendirecek. ‘Gündelik Hayattan Sosyal Medyaya, Kültürel Farklılıkların Bugünü’ başlıklı panelde, Prof. Dr. Eva Şarlak’ın moderatörlüğünde, gazeteci-editör Serdar Korucu ‘Sosyal Medyada Kültürel Farklılıklara Yönelik Söylem Analizi’; ‘İstanbul’da Az(ın)lık Olmak’ adlı kitabın yazarı Dr. Özgür Kaymak ‘Gündelik Hayatta Yanyanalık Hali’, ‘Aile Yadigârları kitabının yazarı Avukat Rita Ender ise ‘Kültürel Bellek İmgesi: Aile Yadigârı’ başlıklı konuşmalar yapacaklar. İkinci bölüm, Deniz Özden’in yönettiği ‘Cemile’nin Takıntısı’ adlı kısa filmle sona erecek.
Ezgiler yanyana
Sempozyum üçüncü ve son bölümü konserler ile sona erecek. Voice of Makams grubu Ermeni bestekârlardan Türkçe-Ermenice eserler seslendirecek. Murat İçlinalça’nın solistliğindeki grupta Agnes Agopyan kanun, Raffi Koçunyan ud ve Raffi Derkevorkyan vurmalı sazları icra ediyor. Janet-Jak Esim’in Sefarad şarkıları seslendireceği son bölümde Janet Esim solist, Jak Esim solist-gitar, Yusuf Esim gitar, Bekir Şahin Baloğlu ud ve Oray Yay ise vurmalı sazlar ile sahne alacak. Fulya Özlem ve Akustik Kabare de ‘Ezgiler Yanyana’ bölümünde sahne alacak. 

Kategoriler

Genel Toplum