Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etti

ABD'de seçmenin Başkan Donald Trump'ın politikalarına duyduğu memnuniyetsizliğinden yararlanan Demokratlar, ABD'li basın kuruluşlarının tahminlerine göre Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirdi.

Trump'ın kazandığı ABD başkanlık seçimlerinde iki yılın ardından dün yapılan ara seçimlerde sonuçlar büyük oranda netleşti. ABD basının tahminlerine göre Cumhuriyetçiler Senato'da çoğunluğu koruyacak. 

NBC News tahminlerine göre Demokratlar 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde 229 sandalye ile çoğunluğu elde edecek. Cumhuriyetçiler ise 206 sandalye ile sekiz yıldır ellerinde bulundurduğu çoğunluğu kaybetmiş olacak. 

Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanarak Trump'ın vergi ödemeleri ve 2016'daki başkanlık seçimlerinde ekibinin Rusya ile bağlantıları olduğu iddiaları inceleme yetkisini elde etti. 

Demokratların Temsilciler Meclisi'nde kontrolü sağlaması Trump ve Cumhuriyetçi partinin yasama gücünü de törpüleyecek. Trump'ın seçim vaatlerinden olan Meksika sınırına duvar örmesi için gereken ödeneği bulması büyük ihtimalle imkansız hale gelirken, ikinci bir vergi indirimini de hayata geçirmesi zorlaşacak. (Reuters)