Avrupa Konseyi'nden gözaltılara tepki

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla sivil toplum çalışanları ve akademisyenlerin gözaltına alınmasına Avrupa Konseyi'nden tepki geldi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Türkiye’de bugün bir grup akademisyenin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Jagland konu ile ilgili Euronews’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aralarında Hakan Altınay’ın da bulunduğu bir grup akademisyenin gözaltına alınmasından büyük endişe duyuyorum. Bu alarm verici gelişmeyi acil bir konu olarak Türk hükümetinin gündemine getireceğim.”

Avrupa Komisyonu Türkiye Raportörü Kati Piri de operasyona tepki gösterdi.

Piri, "Önde gelen akademisyenlerin ve Osman Kavala'nın Anadolu Kültür'ün yönetim kuruluna yönelik tutuklamalarla Türkiye sivil toplumuna başka bir acımasızca bir saldırı" dedi.

16 Kasım  Cuma günü sabah saatlerinde yapılan operasyonla bir yıldır tutuklu olan Osman Kavala'nın yönetici olduğu Anadolu Kültür çalışanları ve bazı akademisyenler gözaltına alınmışlardı

Emniyet'ten yapılan açıklamada Osman Kavala’nın Gezi eylemlerini  organize ve finanse ettiği ileri sürülmüş, Kavala ile birlikte hiyerarşik bir düzen içinde hareket ettiği öne sürülen 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edilmişti.

Kategoriler

Genel Güncel