Huşamadyan’dan davet var

Ermeni kültürü ve tarihi hakkında çalışmaları ile bilinen Huşamadyan (Houshamadyan) ve Hrant Dink Vakfı İstanbul’da bir dizi etkinlik düzenliyor.

Etkinlikte Osmanlı Ermenilerinin mirası hakkındaki seminer düzenlenecek ve hatıra nesnesi arşivleme çalışması yapılacak. Özellikle hatıra nesnesi arşivleme çalışması için katılım çağrısı yapılıyor. 
Etkinlikler Huşamadyan'dan Vahe Tachjian'ın katılımıyla, 22-24 Kasım arasında Hrant Dink Vakfı'nda düzenlenecek.
İlk etkinlik 22 Kasım 2018’de saat 18.00’de. Etkinliğin ismi “Huşamadyan: Osmanlı Ermeni Mirası”. 
23 Kasım’da 10.00 ile18.00 arasında “Hatıra nesnesi arşivleme çalışmaları” var. 24 Kasım’da yine  10.00 ile 18.00 arasında “Hatıra nesnesi arşivleme çalışmaları” yapılacak. Her iki çalışma için de açık davet var. 
Huşamdayan ve Hrant Dink Vakfı, bu çalışmayı ve daveti şu sözlerle özetliyor: “Hatıra nesnesi arşivleme çalışmaları için sizden, ailenizin Osmanlı döneminde yaşamış üyelerine ait veya Anadolu'dan getirilen materyalleri (eski fotoğraflar, yayınlanmamış hatıratlar, belgeler, kitaplar, her türlü nesne vb.) getirmenizi rica etmekteyiz.”
Hrant Dink Vakfı ve Huşamadyan ekipleri, bu materyalleri etkinlik sırasında dijital formata çevirip veya fotoğraflayıp anında sahiplerine iade edecek. Derlenen materyaller, www.houshamadyan.org adresinde yayınlanacak.