Aksakoğlu'nun tutukluluk kararına itiraz edilecek

Bir yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala ile Gezi protestoları döneminde birlikte hareket ettikleri iddiasıyla 16 Kasım Cuma günü gözaltına alınan 13 kişiden 12'si serbest bırakılırken sivil toplum çalışanı Yiğit Aksakoğlu tutuklandı.

Aksakoğlu'nun avukatı Aslı Kazan, müvekkilinin "şiddetsiz eylem ve sivil itaatsizlik ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" iddiası ile tutuklandığını ve suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. 

Kazan, çocuk hakları alanında faaliyet gösteren Hollanda merkezli bir sivil toplum kuruluşunda çalışan Aksakoğlu'nun tutukluluk kararına yarın itiraz edeceğini söyledi. 
    
Avrupa Birliği'nin dış politika alanındaki en üst düzey temsilcisi Federica Mogherini'nin makamından Cuma yapılan açıklamada gözaltılar "alarm verici" olarak nitelenmiş ve yetkililerin masumiyet karinesini gözeterek gözaltıları bir an önce sonuçlandırması gerektiği ifade etmişti. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da yaptıkları açıklamalarla Aksakoğlu'nun tutuklanmasına itiraz etttiler. 

Kategoriler

Genel Güncel