SDG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, IŞİD militanları ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında ağır çatışmalarda son iki günde onlarca sivil ve savaşçının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ittifakı, Amerikan jetleri ve özel kuvvetlerinin desteğiyle, Irak sınırına yakın bir bölgede IŞİD'in bölgede kalan unsurlarıyla mücadele ediyor. 

Gözlem Örgütü, SDG'nin son günlerde saldırılarda kaybettiği toprakları geri aldığını söyledi. Fırat nehrinin doğu kıyısında süren çarpışmalar Pazar günü şiddetlendi. 

ABD liderliğindeki koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan Reuters'a yaptığı açıklamada , "SDG kaybettiği toprakları geçen gün geri aldı... Her iki taraf da zayiat verdi" dedi. 

Ryan ayrıca IŞİD militanlarının kaçamaması için Irak güvenlik güçlerinin de sınırı denetim altına aldığını belirtti. 

YPG militanlarının ağırlıkta olduğu SDG, yaklaşık 2,000 Amerikan askerinin bulunduğu kuzey ve doğu Suriye'de geniş bir bölgeyi İslamcı militanların elinden almıştı. 
 
Suriye devlet haber ajansı SANA ise, koalisyon savaş uçaklarının el Şafa köyünde yaptıkları "yeni bir katliamda" 14 kişiyi öldürdüğünü söyledi. SANA ayrıca bir gün önce hava saldırılarında, yakınlardaki Hajin kasabasında dokuzu çocuk olmak üzere 20 kişinin öldüğünü belirtmişti. 

ABD liderliğindeki koalisyon, sivil can kaybından kaçındıklarını ve bu tür iddiaları soruşturduklarını söylüyor. Albay Ryan Cumartesi günü yaptığı açıklamada, saldırıların sınırlı tutulduğunu ve sivilleri etkilemediğini söyledi. 

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise son iki günde, 50 İslam Devleti ve 79 SDG savaşçısının yanı sıra 31 sivilin de hayatını kaybettiğini belirtti. (Reuters)

Kategoriler

Genel Güncel