Demirtaş ve Önder'in cezaları onandı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile eski HDP Ankara Milletvekili Önder hakkında ''silahlı terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamasıyla verilen hapis cezaları onandı. Demirtaş ve avukatları dosyanın kasıtlı olarak öne alındığını belirterek karara tepki gösterdi

İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası kararı vermişti.

Bu cezalara Demirtaş ve Önder'in avukatları itiraz etmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi Demirtaş ve Önder hakkında verilen cezaları onadı. İki ismin cezaları kesinleşti.

Demirtaş'ın avukatlarından Ramazan Demir karar sonrası yaptığı açıklamada "Beklenen hamle geldi. Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’in istinafta bekletilen dosyaları AİHM kararından sonra ‘normal olmayan’ bir hızda inceleme ile öne alınıp karar verildi. Demirtaş artık hükümlü olduğu için AİHM kararı boşa düştü." dedi.

Selahattin Demirtaş da twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yapın, 'yapmayın' demiyorum da bu kadar aleni, acemice ve kepazece yapmayın böyle. İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum" dedi. 

Kategoriler

Güncel