Ape Aram'ı özlüyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 8 Ağustos 2009 yılında hayata veda eden Kürt müziğinin duayen sanatçısı Aram Tigran'ı andı. Baydemir konuşmasında, “Apê Aram, Kürt ve Ermeni halkları arasında bir barış güverciniydi” dedi

Baydemir, Tigran'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 'O Kürt ve Ermeni halkları arasındaki kirvelik hukukundan doğan görevini yerine getirdi' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 3 yıl önce hayatını kaybeden Kürt müziğinin en sevilen sanatçılarından biri olan Aram Tigran'ın ölüm yıldönümü nedinyel yayınladığı mesajda, Tigran'ın Kürt ve Ermeni halkları arasında kirvelik hukukunu yerine getirdiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, büyük sanatçı, özgürlüğün sesi Aram Tigran'ın şarkıları ile kardeşliğin sembolü olduğunu ve bir Kürt gibi Kürt müziğine hizmet ettiğini söyledi.

Tigran'ın aramızdan ayrılışının insanlık ve sanat açısından, Kürt, Ermeni ve Arap halkları için de büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Baydemir, 'Aram Tigran aslen bir Ermeni idi ve bir Kürdistanlı idi. Onun mayası Mezopotamya'dandı. O Kürt ve Ermeni halkları arasındaki kirvelik hukukundan doğan görevini yerine getirdi ve bütün yaşamını buna adadı' dedi. Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü: 'Apê Aram, Kürt ve Ermeni halkları arasında bir barış güvercini idi, yüreği bir çocuk yüreği kadar temizdi. Aram Tigran Kürt dilinin korunması ve yaşatılması için  bir sembol oldu. Kürt dili için söylediği şarkı da böyle bir sembol oldu.

Aram Tigran'ın son yolculuğunun yıldönümünde, bir kez daha onun ailesine, dostlarına, Kürt ve Ermeni halklarına başsağlığı diliyorum. Ve bin yıl da geçse, onun o nemir ve emsalsiz sesi yaşayacak ve onun adını yaşatacak. Aram Tigran'ı 3. ölüm yıldönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz. En derin saygılarımla ' dedi.

(haberninova.com)