Hapis cezası onanan Sırrı Süreyya Önder cezaevine teslim oldu

Önder, cezaevi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti ve "Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Bütün dostlara selam. Barış ve demokrasi kazanacak." dedi.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasından aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezasını onanan eski HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, cezasını çekeceği Kandıra'daki F Tipi cezaevine teslim oldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası kesinleşen Önder, önce Kocaeli Adliyesi'ne giderek İnfaz Savcılığı'nda işlemlerini yaptırdı.

Daha sonra beraberindekilerle araca binen Önder, Kandıra'daki 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti.

Önder, cezaevi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasından olduğunu belirtti ve "Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Bütün dostlara selam. Barış ve demokrasi kazanacak." dedi.
Önder'in yasal cezai indirimler uygulanmak suretiyle cezaevinde geçireceği süre dikkate alındığında, koşullu salıverilme tarihinin 19 Temmuz 2021, hak ederek tahliye tarihinin ise 3 Haziran 2022 olduğu öğrenildi.

İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası kararı vermişti.

Bu cezalara Demirtaş ve Önder'in avukatları itiraz etmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi 4 Aralık Salı günü Demirtaş ve Önder hakkında verilen cezaları onadı. İki ismin cezaları kesinleşti.

Demirtaş'ın avukatlarından Ramazan Demir karar sonrası yaptığı açıklamada "Beklenen hamle geldi. Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’in istinafta bekletilen dosyaları AİHM kararından sonra ‘normal olmayan’ bir hızda inceleme ile öne alınıp karar verildi. Demirtaş artık hükümlü olduğu için AİHM kararı boşa düştü." demişti. (BBC, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel