KİTAP/ԳԻՐՔ EYLÜL: ‘Andımız’ı üreten seküler din

Merhaba,

Bu sayımıza Burhan Sönmez’in yeni kitabı ‘Labirent’ ile başlıyoruz.  Kitap, bellek denen şeyin sadece anıları değil; toplumları, ara sokakları, sırrı dökülmüş aynaları, bozuk saatleri ve yağmur tanelerini de koruduğunu bize hatırlatıyor. Büşra Uyar yazdı. 

İngiliz Marksist Joseph Choonara’nın ‘Marx’ın Kapitali için Okuma Rehberi’, Marx’ın olgunluk dönemi eseri olan ‘Kapital’ini okumaya çalışanlar için bir kılavuz olarak hazırlanmış. ‘Kapital’i Choonara’nın kılavuzluğunda okumanın en önemli avantajı ‘Kapital’i günümüz kapitalizmiyle ilişkili olarak anlatıyor olması. Özdeş Özbay yazdı. 

Ünver Oral, ömrünü Karagöz, Ortaoyunu ve Meddah’a, özellikle de Karagöz’e adamış bağımsız bir araştırmacı. ‘Türk Gölge Tiyatrosu ve Yunan Gölge Tiyatrosu Karaghiozis’, Oral’ın yayınlanan son derlemesi. Murat Cankara yazdı. 

Anna Llenas’ın ‘Boşluk’u çocukların, özellikle kayıp yaşamış çocukların duygularını ifade edebilmeleri için etkili bir kitap. ‘Boşluk’ aynı zamanda yetişkinler için de yazılmış bir çocuk kitabı; aradığımızı bulmamız ve güçlenmemiz için unutulmaz bir vesile. Bürkem Cevher yazdı. 

Ferda Balancar

ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ