Eçmiadzin'deki protestoya polis müdahale etti

Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II'nin istifasını isteyen "Yeni Ermenistan Yeni Hayrabed" inisiyatifi üyeleri geçtiğimiz cumartesi günü Eçmiadzin'de bir protesto gösterisi düzenledi. Gösteri sırasında Karekin II yanlıları da göstericilerle karşı karşıya gelince polis olaya müdahale etti.

Olaydan sonra inisiyatif üyeleri Emniyete giderek Yerevan Emniyet Müdürü Yardımcısı ile görüşteler. Üyeler çıkışta yaptıkları açıklamada Karekin II'ye bağlı grupların şiddet uyguladığını öne sürdüler. İnisiyatif üyesi kilise mugannisi Haçatur Yepremyan, Yerevan Polis Müdürü'nün Karekin II ile işbirliği içinde olduğunu öne sürerek istifasını talep etti. Yepremyan bazı polislerin kendilerini kollarından tutarak Karekin II yanlılarının müdahalesine açık hale getirdiğini söyledi. 

Bu konuda emniyetten de bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Acil bir durum olduğundan iki grup arasında bir kordon oluşturduk. İki kişiyi gözaltına aldık" dendi. Açıklamada "Polis herhangi bir grubun yanında ya da karşısında değildir, önlem kamu güvenliği gerekçesiyle alınmıştır, bu durum medyaya yansıyan görüntülerden de anlaşılmaktadır" dendi ve tarafların polis hakkında temelsiz suçlamalarda bulunmaması ve göstericilerin görüşlerini kanunlar çerçevesinde dile getirmesi istendi. 

"Yeni Ermenistan Yeni hayrabed" inisiyatifi üyeleri Katolikos Karekin II'nin eski rejim ile bağlantılı olduğunu sürerek Katolikos'un istifa etmesi amacıyla gösteriler düzenliyor. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan