Doğu Ekspresi'nin gözde durağı Ani

Doğu Ekspresi yolculukları kış mevsiminin gelmesiyle yeniden revaçta. Ekspresten inen yolcuların ilk sorusu ise "Ani'ye nasıl gidebilirim?' oluyor.

Ermeni tarihinin en önemli merkezlerinden Ani kış aylarında da turist çekiyor.  Ani, bölgede son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ayrı bir güzelliğe büründü.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre bu durumu fırsat bilerek Ani'ye akın eden turistler, tarihi yapıları ve yöreyi gezip tarihe yolculuk yapıyor.   

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA'ya yaptığı açıklamada, Ani'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdikten sonra daha çok ilgi gördüğünü söyledi. Doğanay,  "Ani, yazın ayrı kışın ayrı güzel. Kışın Doğu Ekspresi dopingiyle Ani'ye akın akın insanlar geliyor. Doğu Ekspresi'nden inen herkesin ilk sorduğu soru 'Aniye nasıl gidebilirim?' Ani'ye Kars Valiliğimizin sunduğu servislerle günde iki servisle gidilebiliyor. Ani'deki tarihi bizzat görüp yaşıyorlar. Ziyaretçilerin daha hoş bir zaman geçirebilmeleri için Ani çevre düzenlemesi projesini bitirmek üzereyiz." diye konuştu. 

Doğanay, Ani'nin özellikle yerli turistlerin gözdesi olduğunu ifade ederek, "Ani'de kışın ziyaretçi sayısı bakımından önemli artış görüyor. Ani UNESCO'ya girmeden önce ziyaretçi sayısı 44-45 bindi, şu an 90 bine ulaşmış durumda, ziyaretçi sayısı yüzde 100 arttı, özellikle yerli turistlerimiz çok merak ediyor. Burası yerli turistlerimizin göz bebeği, herkesi Ani'ye bekliyoruz." şeklinde konuştu. 

Kategoriler

Güncel