Fincancı: Barış istemek suç değildir

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacılarından Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul Adliyesi’ndeki 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Şebnem Korur Fincancı son savunmasında “Barış istemek suç değildir, suçlamalarınızı kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum” derken, Fincancı’nın avukatları, THİV’in Cizre raporunun dava dosyasına “suç delili” denilerek konulmasına tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesi ortadan kalktığı gerekçesiyle mahkeme heyetinin reddini talep etti. Ancak bu talep, “yargılamayı uzatmak amacıyla yapıldığı” gerekçesiyle geri çevrildi.

Fincancı savunmasında "İnsan sorumluluktur. O nedenle 4 Ekim 2018’de heyetinize hangi suça ortak olmadığımızı anlattığımız Cizre raporunda inceleme sırasında bulduğum ceset fotoğraflarını yansımıştım. Bu benim işimin parçası, sizin de işinizin parçasıydı. İşimi yaptığım, hem hekim hem de adli tıp uzmanı olarak ödüllendirilmenin yarattığı mahcubiyetle utanç içindeyim.Son bir yıldır 541 akademisyen barış istedikleri için kopyala-yapıştır iddianamelerle yargılanıyor, mahkemeler araştırmadıkları delilleri ortaya koymaya devam ediyor.Barış istemek suç değildir, suçlamalarınızı kabul etmiyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyorum çünkü suç işlemedim" dedi.

Duruşma öncesi Fincancı’nın başkanlığını yaptığı Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri adliye önünde yaptıkları açıklamada “Barış talebi suç değildir” diyerek Fincancı’ya destek verdi. (Sendika.org)

Kategoriler

Güncel