Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Akpınar ve Gezen hakkında dün savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Polis, Halk TV'de yaptığı yorumlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar'ı sabah saatlerinde Kadıköy'deki evinden alarak Anadolu Adalet Sarayı'na götürdü.

Akpınar, "Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü İstanbul'da katıldığı bir toplantıda, sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ile ilgili yargıya çağrı yapmış ve "Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler" demişti.

Cumhurbaşkanı'nın bu çağrısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Akpınar'ın ardından hakkında soruştuma başlatılan sanatçı Müjdat Gezen, polis tarafından evinden alınarak ifade vermek üzere Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Gezen'in avukatı Celal Ülgen 11.56'da paylaştığı Twitter mesajında "Şu anda Metin Akpınar ifadeye girdi biz Müjdat Gezen İle bekliyoruz. Yöntem garip. Basın suçları değil örgütlü suçlar bürosundayız" dedi. 

Ülgen sorguların ardından "Adli kontrol talebiyle 3. Sulh Ceza'ya sevkedildik" mesajını paylaştı. Mahkemenin ardından Akpınar ve Gezen yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Uğur Dündar tarafından sunulan ve Cuma akşamı yayınlanan Halk Arena'sı programına konuk olan Metin Akpınar, "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız" demişti.

Akpınar bu değerlendirmesini, "Ulaşamazsak ise her faşizmde olduğu gibi belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler. Ama bize yazık olur, biz harap oluruz." sözleriyle sürdürmüştü.


Aynı programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" demişti. 

Kategoriler

Güncel