Ovacık’ın komünist başkanı Tunceli’ye aday

Tunceli Ovacık’ın komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart yerel seçiminde Tunceli belediyesine aday gösterildi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli'ye aday gösterilmesinin yanı sıra kentin Pülümür, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde de aday gösterdiğini açıkladı.

“Seçimi kazanacağımızdan kuşkumuz yok”

DHA’dan Ferit Demir’e konuşan Maçoğlu 31 Mart’taki yerel seçimde Tunceli’ye adaylığı ile ilgili şunları söyledi: “Beş yıldır Ovacık deneyimi yaşıyorum. Halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik ve katılımcı belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek bir belediye olduk. Halkı üretime kattık, kurduğumuz kooperatifler ile halkı üretime katarak köylünün organik ürünlerini Türkiye pazarında belli bir standarda getirdik. Amacımız halkçı belediyeciliği Tunceli merkezde de Türkiye’ye tanıtmak. Seçimi kazanacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok. 31 Mart Pazar akşamı Dersim Belediyesi’ni biz kazanacağız. Türkiye’ye halkçı bir belediye örneği, katılımcı bir belediye modeli ve şeffaf bir belediye örneğini Tunceli merkezde de göstereceğiz. Dersim halkı adaylığımı büyük bir sevinçle karşıladı, çalışmalarımıza başladık.”

SMF’den adaylar

Sosyalist Meclisler Federasyonu, 31 Mart’taki yerel seçimde Tunceli ile kentin Pülümür, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde aday çıkaracaklarını açıkladı. 

SMF Maçoğlu’nu kent için aday gösterirken, Ovacık için Hayati Güngören, Hozat için Yılmaz Cesur, Pülümür için Birgül Ateş Çicek, Mazgirt için de Derya Öz aday olacak.